CantoCanto


“Zoals een zwerm vogels door de luchten vliegt
Zo vliegen ook wij – zij aan zij

Zoals een vlucht ganzen zich voegt in een rij
zo vliegen ook wij – zij aan zij

Vleugel aan vleugel ontvouwt zich ons lied
en vliegen wij vrij door de tijd”

                                                                      © Carina Eckes


Zingend zijn wij in het stromende Nu. Zingen is de klinkende adem en adem is levenskracht. De adem is de drager van de klank en de klank is de drager van onze gevoelens. Zingend kunnen wij tot uitdrukking brengen wat zich in woorden soms moeilijk laat zeggen.
Door onze adem en onze klank vrij te laten stromen, kunnen wij ook onze gevoelens vrij en zonder oordeel laten stromen. Zingen is overgave aan de levensstroom, die altijd weer zijn weg vindt naar de bron van levendige stilte, hoe lastig die weg soms ook kan zijn.
Door klank reinigen wij onze innerlijke waarneming. Een ruimer bewustzijnsveld opent zich via aandachtig luisteren. We beginnen de stille muziek te horen die altijd al in ons was, zodat we weer met meer mededogen naar onszelf en naar anderen kunnen kijken, meer vanuit het hart.


vreugde is de adem-cantocanto.nl

“Vreugde is de adem van de nieuwe wereld”

Vreugde is nooit het “oude liedje”. Vreugde is moeiteloos. Alles mag er zijn, ons licht en onze schaduw, spanning en ontspanning tegelijk. Door puur gewaar zijn richten wij het kompas van onze voorstellingskracht op dankbaarheid, vreugde, geluk, levendigheid, vrede, essentie, en brengen onszelf door de klank van onze stem meer in overeenstemming met ons zelf.

In het samen zingen met anderen hervinden we innerlijke harmonie. We gaan het avontuur aan om de oneindige wereld van de klank te verkennen, tot HET in ons zingt.

In de klank van onze stem en ons vermogen om te zingen ligt een enorme kracht besloten. De kracht voor innerlijke vorming, de ontwikkeling van coöperatie en medemenselijkheid.
Wat een geweldig instrument, dat we ten allen tijde tot onze beschikking hebben wanneer wij het voor onszelf (her)ontdekken en leren gebruiken.


Ontdek je stem

Al meer dan 25 jaar ben ik reiziger in de wereld van de klank en werk ik in, en vanuit mijn Praktijk voor Zelfgenezing met de helende kracht van de stem.
Graag neem ik anderen mee op ontdekkingsreis!

Mijn passie in dit werk is: het juiste woord, de juiste klank, de juiste snaar te vinden, die de essentie in een ander kan raken.

  • Wil je de kracht van je eigen stem ontdekken – als brug tussen hoofd en hart, – als drager van communicatie voor je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling?
  • Wil je je bevrijden van elk oordeel over je stem?
  • Wil je leren om zingen als taal van je ziel te eren en in je leven een plek te geven?
  • Wil je ook ontdekkingsreiziger in de wereld van klank worden en weer andere mensen meenemen in nieuwe klankervaringen?

Op deze website vind je een ruim aanbod aan mogelijkheden om op meditatieve wijze je eigen stem te verkennen en nieuwe dimensies van zingen te ervaren, zowel in groepsverband als individueel.