Programma Zing je vrij!


Luisterend – Helend Zingen – De weg van de stem
Aanbod winter 2022


een lied ontvouwt zich

Een lied ontvouwt zich door het steeds maar weer te zingen. Je leven ontvouwt zich als een lied.

“De Cantadora’s” (diegenen, die de levensmythen in hun verhalen, gezangen, dansen overdragen) zeggen dat klanken geneeskrachtig zijn, dat alles in het universum zingt. Een gezang is dan scheppend, als je de liefde van je schepper zijn erin meegeeft. In onze gezangen kunnen wij dat wat wij in ons hart dragen, dat waar ons hart naar uit gaat, de wereld in zingen. Ons gezang brengt scheppingskrachten tot leven, deze scheppende liefdesstroom is onze oer – natuur”

(uit het boek “de ontembare vrouw”, van Pinkola Estes)Zingen hoort bij onze natuur als mensen en het brengt ons ook altijd weer in verbinding met de natuur, ons stromende Zijn, ons natuurlijke zelfherstellende, zelf genezende vermogen. Deze natuurlijkheid van zingen, zonder verwachting, zonder oordeel, is een soort dienstbaarheid aan jezelf en dank voor het wonder van het leven. Als het universum zingt, is dat de uitnodiging om mee te zingen. Alleen in verwondering zijn we open voor het wonder. Als we open zijn voor het wonder, wordt ook de wond in het wonder opgenomen, geheeld. Doorheen het gewonde groeit een nieuw zintuig, een nieuw vermogen, een nieuw bewustzijn.

Graag wil ik in de komende periode weer de mogelijkheid geven luisterend te zingen. Uit de antwoorden, die ik n.a.v. mijn vraag “hoe verder” heb ontvangen blijkt, dat er zowel voor de “meditatie en klankreis”, alsook “ZoomZingen” voldoende belangstelling is. Deze twee mogelijkheden wil ik in ieder geval weer tot beschikking stellen. Een cyclus “de weg van de stem” zit er wat mij betreft nog niet in. Ik heb er innerlijk nog geen toestemming voor en zal, zoals het zich voordoet, losse “samen zingen momenten”, in het Centrum Pachamama aanbieden, zodra dat kan. Dat laat ik dan uiteraard via mail, de website en de info op de site van Pachamama weten.


Cyclus: Meditatie- en klankreis

De “meditatie en klankreis” is een fijne ondersteuning te blijven zingen, op een zelfgekozen moment in de wereld van de klank te duiken en je daarin te laten dragen. Het is een mooie vorm vooral ook het zelf zingen thuis leven in te blazen en het contact met je stem als helend instrument te verdiepen.
Je ontvangt in de periode van januari t/m maart 2022 iedere maand een “meditatie en klankreis” via We transfer of mail. De meditatie is een instemming om van binnenuit luisterend te kunnen gaan zingen, de klankreis kan bestaan uit liederen zonder woorden en/of liederen met woorden.

Je kunt je via treespirit@online.nl voor deze meditatie en klankreis aanmelden;
Kosten: € 20,-


Cyclus: ZoomZingen

Zingen via “Zoom” was in het begin van het jaar een experiment. Wij hebben ontdekt, dat dit bijzondere mogelijkheden biedt met elkaar, grote afstanden overbruggend, in contact te zijn en een “zingmoment” in het dagelijkse leven mogelijk te maken. Elke ontdekkingsreis brengt weer nieuwe ontdekkingen. Naast het feit, dat je hiervoor niet hoeft te reizen is het belangrijk je erop in te stellen, dat je voornamelijk samen met mij “vleugel aan vleugel” in de klank kunt vliegen. Juist als je thuis ongestoord mee kunt zingen, met dat wat ik zing kunt experimenteren, kan dit weer op een heel eigen wijze een bewuster contact met en een groter vertrouwen in je eigen stem teweegbrengen.

Het ZoomZingen is eens in de veertien dagen en duurt een uur. Er is ruimte voor een klein welkom aan begin, het zingen, en elkaar uitzwaaien.
Een overzicht over wat er op die avond gaat gebeuren en de teksten van liederen/ mantra’s stuur ik van tevoren, samen met de link, per mail.

Je kunt je via treespirit@online.nl voor deze cyclus ZoomZingen aanmelden;
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Data: Dinsdag 11 & 25 januari, 8 & 22 februari, 8 & 22 maart 2022
Kosten: € 40,-


Klankbord – Individuele sessies

Via Zoom bied ik individuele begeleiding aan op het gebied van de stem en klank, spreken en zingen. In de kern gaat het altijd om CONTACT. „Contact“ IS stromende energie, leven, geest. Als we echt „in contact“ zijn met onszelf en anderen licht er iets op….een soort gouden gloed. Maar hoe komen we „in contact“ met onszelf en anderen, als er een „kink in de kabel is“, het contact verstoord? Hoe vind je dan „het verlossende woord“, de verbindende klank, wat wil je kunnen zeggen, wat misschien nooit uitgesproken kon worden? Hoe kun je jezelf ondersteunen, als je niet lekker in je vel zit? De duur van een Zoomsessie bepalen we in gezamenlijk overleg en naar behoefte.

Kosten:
30 minuten €20,-
60 minuten €40.-

Aanmelding via mail: treespirit@online.nl en overboeking van het bedrag op NL07RABO0111104602, C.S.Eckes, Peins of
NL45INGB0007625447, Praktijk voor Zelfgenezing, C. Eckes

Klankrijke groet,
Carina

schilderij “Straight to the heart” van Klaas Bil

Het lied “Stand like a rock” is op een van mijn woestijnreizen samen met Lida Bakker ontstaan en vertolkt precies dat, wat er nu nodig is – wees als een rots in de branding.

Ubuntu – 05. Stand like a rock

 

Inspirerende Videoclips met 3 songs over – waar is de deur naar het nieuwe Zijn?


“Vreugde is de adem van de nieuwe wereld”

VOLL VON FREUDE

Van het album: Voll von freude

Carina Eckes & friends


“Looking for (lost) happiness”

LOOKING FOR HAPPINESS

Van het album: Touched by Egypt – Caravan of hope

Carina Eckes & friends

Hier een prachtige Videoclip van het lied “Adam – man of mud”

ADAM – MAN OF MUD

Van het album: UBUNTU – met 9 Sing-along-songs

Carina Eckes & friends

De CD ’s zijn te bestellen bij Carina, via treespirit@online.nl of bij www.cantoverlag.de

Ga voor meer filmpjes naar het YouTube kanaal van Kanalcantoelementar